Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Sunday, 5 August 2012

Rindu dia !

Entri kali ni aku nak cite pasal shabat yg paling baik dan paling lama kwan ngan aku..nma kwan aq ni NOR SYAZWANIE AZWEEN BINTI ISHAK , panjang kan nma dia , sedap pulak tue , ptg tadi dia ade mesej aku , dia ckap , dia rindu sngat-2 kat aku , bila dia bagi mesej tu kat aq, aq rasa dunia ni aq punya, mna tknya, rindu gila-2 kot kat dia. Bila dia mesej tu kat aq, then aq reply mcam nie 'wanie, hng nk tahu tak, aq lagi la rindu kat hng, rindu stengah mati hng tahu tak'..lpas tu dia balas 'Tak, aku lagi rindu kat hng'..haha see..x nk kalah kan dia..jyeah ! kami memang begitu..Tak saling mengalah..Wanie hng nk tahu tak, setiap malam aq asyik mimpi hng je..hng nk tahu aku mimpi apa ? Aku mimpi kita boleh jumpa balik hari-2..mcam time kita drjah 6 dulu..itu la yg aku mimpi :')

Wednesday, 27 June 2012

Besday Madhihah Yg ke-2 Tahun

Okey, kali nie aq nk cite pasal besday dhihah..besday dia sambut hari Ahad hari tue..dkat taman tasik taiping..best wooh..haha, kitorang prgi sana lama jugak..ptg pergi, malam baru balik..lamakan ? msty la lama..haha, ramai jugak sepupu-2 sedara-2 yg prgi sambut besday dihah. mcam mklong,pklong..k.yong,long,ibu,agh,bbg, opah,tokwan..dan family mksu. sambil sambut besday dihah..aq ngan jida ambik kesempatan snap-2 gambar..haha, jahatkan kami ni ?..hahaha, so ?..lantak kat kami la nak buat ape pun ?..ade kacau hmpa suma..tak da kan..so dok diam-2 sudah ler..nk tngok gmbar-2 yg kitorang snap tak ? ni gambar-2 dia :)

kanak-2 ribena

adik-beradik aku..see, aq lagi tinggi drpda akak-2 aq wlaupun aq nie anak bongsu

Seluar kaki lipat ken ?
\
ni hah !..cousin yg paling aq syg..haha..ROJI WAJIDA !




Sunday, 15 April 2012

Cinta Tak Pelu Dilafazkan..



Cinta yang mahal itu tak perlu dilafazkan.. kenapa?Kenapa tak perlu dilafazkan?Nak tau kenapa?Jom kita baca satu kisah cinta yang menjawab persoalan tadi..Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada suami. Ini dialog mereka:

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang 
cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan
cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata ‘Baiklah! Abang mencintai sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak sayang melangkah, di situlah cinta abang bersama sayang!’

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan koma. Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.

Surat tersebut berbunyi begini:‘Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku men
cintaimu. .. sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.Jika disebabkan senyumanmu, aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu. … sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang.. Aku tidak mempunyai sebab mencintaimu lagi..Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak!Aku masih mencintaimu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang.. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.’

Inilah makna cinta..renung2kan kawan...takde sbb kita syg kn s1..semuanya tidak akn kekal...

Saturday, 14 April 2012

Cinta Itu Buta








Bila ditanya kenape awak suke dia sedangkan dia xdela hensem mane pun, dan jawapannya “saya xkesah pun dia hensem ke x yg penting dia baik dengan saya.”
Bila ditanya kenape awak suke dia sedangkan dia xdela kaya pun, dan jawapannya “ saya xkesah pun dia kaya ke x yg penting dia ikhlas dengan saya.”
Bila ditanya kenapa awak suke dia sedangkan awak tahu dia player, dan jawapannya “ saya xkesah dia macam mane pun yg penting. Org slalu ckp biasa lah cinta itu buta tp hakikatnye betul ke cinta itu buta.saya sayang dia dan dia sayang saya.”


Kalau benar cinta itu buta, seandainya wujud seseorang yg lebih sempurna dari pasangan korang, lebih dari segi paras rupanya, lebih dari segi pelajarannya, lebih dari segi hartanya, lebih dari segi imannya, lebih dari segi personalitinya, yg manakah yg akan korang pilih? Tepuk dada tanya lah hati. Manusia hanya dibutakan dengan cinta.
Untuk mencari pasangan hidup kite perlu pandai memilih dan menilai. Bukan untuk mendiskriminasi semata tetapi untuk menjamin kehidupan kita dan anak2 kita kelak. Jika lelaki tidak berduit dan tidak bekerja, cinta saja tidak boleh menyara keluarga. Jika lelaki tiada ilmu agama, cinta saja xkan membina keluarga sakinah. Jika lelaki species pencinta wanita, cinta saja xkan dapat mengembirakan dan menenangkan hati. Fikirlah sedalam-dalamnya kerana pasangan hidup bukan macam couple, xsuke boleh clash, tp once dah bina masjid adalah berdosa jika meruntuhkannya. Tp kita juga perlu ingat untuk mencari yg baik, yg sempurna dimata kita, kita juga perlu la berusaha ke arah itu, Allah menjanjikan lelaki yg baik untuk perempuan yg baik, jadi kita perlu lah menjadi baik untuk mendapatkan yg baik.

Saturday, 25 February 2012

jatuh cinta dekat dia..:)



hensem kan dia..btw..nama dia syed shamim..umo dia bawu 19 taon..btw hensemkan dia..aq mule tgok dia dkat youtube..time tue dia nyanyi lagu mr saxo beat..YA ALLAH..hensem kot dia nie..dgan suara dia yg merdu tu buat aq suke kat dia tawu !..haha..nk tgok gmbar dia ngan kawan seperjuangan dia x..yg tasha manshahar tue..nie dia gambar tue..


okey..yg pakai tudung hitam tu lha kawan dia..tasha manshahar..cantikkan..umo tasha tu baru 20 taon..btw suara dia sedap kot..suara dia lebih sedap dari najwa latiff..kalah najwa latif tawu..haha..:)mcam mane lha suara najwa tue x best..memang lha..umo dia baru 17 taon..suara budak-2 lagi..dia nie da besar da lain lha
haha..smpai sini je kot..k.bye


Monday, 23 January 2012

About me !


okey..hari ni aku nk cerita pasal diri aku..sebab ramai antara korang-2 semua yg x tahu pasal diri aku..can i' m intro myself ??

Before add me,,please read this first

let me intro myself yerp

FIRST SKALI,,KALAU NAK ADD SY SILA LIKE PAGE ROJI WAJIDA & UMI AFIQAH
AND ADD MY SECOND ACCOUNT NI DULUhttp://www.facebook.com/giler.lolipop
kalau anda like page sy,,dan add my second account,,sy akan approve anda,,bila anda add sy

x suka org yg mintak nombor fon,,org yg dikenali sahaja yg sy bagi
nk jadi kawan sy kat fb,,add la sy ok
sy sntisa approve,,
nk hantar family request,,hntar la,sy akan approve
x suka org yg add sy tu,gune pic kartun,korea,or fake gmbar org lain,,gune gmbar sndiri..
klau ade,,sy x akan approve,,
klau x suke sy,,nmpak x kat bawah tu ade button unfriends,,tkan je button tu,,sy x kisah kena remove,,
klau x suka sy sngat2 or benci sy,,kat bwah tu ade button block,,just tkan je button tu,,sy x akan peduli anda blocking or removing sy,,buat ape sy nk peduli,,klau ade org yg sikap kurang ajar ngan sy

DAH ADE CIRI-2 TERSEBUT SILA ADD . 
KALAU TAKDE SILA TUNAIKAN :)
bukan susah sangatkan . Just ADD mmg senang tp tunaikan dahulu APA YG DMINTA . kalau ssiapa yg degill tuh , mmg TIDAK DI-APP !
,,sy x suka org yg bersikap kurang ajar ngan sy,,atau chat ngan sy ckp bnda yg bkan2,,klau ade org yg antar chat kat sy mcam tu,,sy akan remove anda dari friendlist sy,,jadi jngan main2 ngan sy ye,,

• Please LIKE if suke . (Tak Paksa Pun)
• Tak suka JANGAN LIKE . 
• COMMENT just Positif . 
• TAK PAYAH COMMENT kalau just nk bagi sakit hati .

ღ About me ღ
______________________________________________________

name : Umi Afiqah Binti Abdullah Thani
age : 13 years old (muda lagi)
sex : female
religion : Islam
Place Of Birth : Hospital Taiping
D.O.B : 16 OCT 98
_______________________________________________________

Klaw da usha my pro5 nyh , asto da bcew texts-2 di atas tuu . anda dialu kan add saya yaa ? terlajak perahu boleh diundur . terlajak add , arhh ? xtau-2 . :))
__________________________________________________________


✔ Verified Account Official
© Umi Afiqah Profile
█║▌│█│║▌║││█║▌║█║ 




tuan empunya blog nie..haha,,x secomel GF korang pun



da selesai..haha sekejap je kan ?? sbenar nye ayat nie ambik dkat my fb..kan dkat fb ade about me..aq copy je ayat nie..then paste dkat blog..haha kejamkan ?? sampai dkat sini je kot..SELAMAT MEMBACA

BUBYE-2

Sunday, 22 January 2012

Miss You !



hari nie aq nk cerita pasal kawan aq..dia nie baik giler ngan aq,,aq rindu giler dgan dia tahu ?? da lha lame x jmpe ngan dia..dia nie da kire kawan baik,,sebab time aq kesusahahan dia lha yg ade di smping aq..dia lha tmpat aq untuk mengadu..kitorang kawan sejak tadika lagi tahu ?? dia nie dikira pandai jgak sbab UPSR hari tu dia dpat 5A..haha pandaikan..smpai skarang kitorang x jmpe-2 dah..sbab dia skolah lain..aq skolah lain..kesian kan ?? dia nie comel giler..ramai budak-2 laki yg skola ngan kitorang nie suke dkat dia..muke dia nie iras-2 mcam nora danish..haha,,takkan korang x kenal kot..yg brlakon cerita tntang dhia tu..yg jadi dhia tue..haha same gile..sbab tadi aq ade tgok tv..then nmpak nora danish brlakon..then aq tibe-2 tringat kat wana..weyh baru aq prasan muke nora danish same giler ngan muke dia..prangai dia ngan prangai nora danish pun same..hahaha..korang nk tgok muke dia x ?? haha msti korang x sabar-2 kan nk tgok kmbar nora danish..haha
ni lha org nye..kena tnggu lama sikit

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tara ni lha org nye..trkejut x ?? saje nk bagi korang trpranjat


hahaha..same x..same kan mcam nora danish..bagi korang mmang x mcam nora danish..tapi bagi aq same giler..nk tahu name dia x ?? name dia NURUL IWANA IZZATI BT NOR AZMAN..ops ! trcaps lock name wana pulak..haha..smbung cerita balik..dia nie skola dkat Seratas Taiping..pandaikan dia ?? kdg-2 jadi cmburu pulak aq dgan dia nie..da lha pndai..comel..geram gile tahu dkat dia nie ?? haha..okey smpai sini je aq nk update blog nie..sbab aq nie jarang nk update-2 blog nie..hahaha..pemalas kan ?? biar lha..wekkkk :P..tu lha org buat blog dia nk buat blog jgak..haha..ha..skarang nie amik !..padan muke kena update blog tiap-2 hari..haha :P..hoi-2 korang jngan asyik nk bace je..follow lha skali..penat tau tuan empunye blog nie update blog nie..tapi korang tak follow..haha..ok lha..aq pun x tahu nk update ape dah..smpai kat sini je kot..nnti aq update cerita lain pulak yer ?? SELAMAT MEMBACA

BUBYE-2 :)


Tuesday, 3 January 2012

Samsung Galaxy Y


weyh..kite nk henfon nie..x aci lha,,sepupu kite dpat henfon,,x kan kite x dpat kot..haha..
sape ckap kite x dpat..kite bole dpat lha henfon nie..dgan syarat,,kena belajar betul-2..bagi dpat A..
dlam semua mata pelajaran..okey..lpas nie kite akan belajar betul-2..semata-2 untuk dpat hnfon nie..
facebook bile-2 bole buka kan..kakak kite ckap..kalo nk henfon nie kena belajar-2 betul-2..
kalo kite lulus dlam semua mata pelajaran..kakak kite akan beli henfon nie..wahhhhhhhhhhhh..
best nye..untung betul kite nie..nk tahu sebab ape..sbab henfon samsung galaxy nie..kakak kite yg belikan..
gune duit dia sndiri..kakak kite kan cikgu..sbab tu dia kaya..tgok lha..gaji kerja jadi cikgu dpat beribu-ribu duit..haha entah lha..ckap lha dkat dia sndiri dia dpat gaji brpa ?? yg beribu-ribu tu kite main hentam je..
okey itu je kite nk cerita..kite nk tgok nada cinta..jyeah..kite mmang kaki tgok cerita indon..beru tahu ke ?
haha..k.bye :))

I WANT THIS HANDPHONE..!!

Sunday, 1 January 2012

Azam 2012

jyeah..hari nie kite nk cerita pasal azam..ramai org ade azamkan..okey hari nie kite nak cerita pasal azam kita
first skali..kita nk blajar betul-2..sbab ujian akhir tahun hari tu kite dpat result teruk sngat..padahal matapelajaran dia snang sngat..sains..mathe..dgan sjarah..ya allah..3 mata pelajaran tu snang sngat..
mungkin time ujian hari tu..kite x baca buku..yg kite tahu main facebook je..okey tahun nie kite nk blajar betul-2..facebook bile-2 mase bole buka kan..sbab next year..kite akan hadapi PMR..kalo pmr kite nk dpat 8A..
kalo x dpat 8A,,dpat 5A..atau 2A pun bole..hee~..itu je lha azam kite untuk tahun nie..azam kite untuk tahun 2013 pulak kite nk blajar betul-2 and nk dpat 8A dalam PMR :))