Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Sunday, 30 October 2011

kisah nobita dan sizuka

Di suatu malam depan panggung wayang…


Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka :  Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!
Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? 

Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? 

Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah…awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? 

Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy ke arah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram…sehinggalah nobita mula meluah perasaan…

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi…awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan…kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ……

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]


Saturday, 29 October 2011

happy birthday sarah !!!

nampak tak budak kecik kat atas ni,,
ni anak saudara sy,,nama dye izni nurqaisarah
btw,,hari ni hari jadi dye,, yg ke 3,,dah besar dah anak saudara aku ni
x nak membebel panjang,,just nak wish ni kat dye,,
happy bufday budak comey,,moga panjang umur and murah rezeki
i love you sarah,,x nak nakal-nakal

Friday, 28 October 2011

my beloved cousin


ni my cousin,,
nama dye afika shahira bt zainudin,,dye baik,,
sy suka ade cousin macam dye,,blog sy cute-cute ni dye lha yg buat
sbab sy x pandai sngat pasal brblog ni,,dye comeykan,,
btw,,sayang syg dye sngat-sngat,,nak add dye kat facebook
search nama ni AFIKA SHAHIRA (ZAKWAN KHAIRUDDIN)
ika,,bukak ar blog ni,,sbab umi buat blog pasal ika..:)

ok,,itu je lha,,bye-bye

Thursday, 27 October 2011

faten fadzeil


cantik tak??
nama dye fatin noor hafiza,,tapi sy pnggil dy dgan pnggilan kak faten
dye dah mcam kakak angkat sy,,sy syang sngat kat dye
sy ngan dye skolah kat smk dato'kamaruddin..
sy mula kenal dye,,masa sy form 1,,dye pulak form 2,,dye jadi pngawas skolah,,
dye dduk kat kelas 2PE1,,sbab tu sy pnggil dye kak faten,sy suka kenal ngan dye coz,,
dye baik,,x sombong,,and dye jugak comey,,dye ramai peminat,,ramai orang suka kat dye
sy pun suka kat dye <3,,haha,,nak add dye kat facebook,,search nama ni
FATEN FADZEIL,,kak faten,,baca lha blog ni,,coz sy buat blog pasal akak,,
kak faten,,sy syang akak

roji wajida my twins



roji wajida,,ni cousin sy,,sy syg sngat kat dye,,coz kalau aq dalam kesusahan, dye lha yg ade di samping aq,,
and dye lha tmpat aq mengadu,,tapi skarang dye balik sabak,,aq ngan dye mmang rapat,,macam twins kan kitorang,,hahaha

dah ar,,itu je lha yg nak cerita,,bye-bye

romance kuingin kamu with lyric


Wednesday, 26 October 2011

my beloved friends

comey x?
ni lha kawan rapat aku time aku skolah rendah
dye ni pandai,,comey..cntik
hahaha,,nama dye nurul iwana izzati
tapi aku pnggil dye wana,,dye dah x skolah sama ngan aku dah
coz dye skolah SERATAS kat taiping
tapi skarang aq dah x jampa dia dah..
coz dye skolah lain,,aq skolah lain
smpai skarang aku rindu lagi kat dye
dye ni baik,,aq suka kawan ngan dye
nak add dye search nama ni
NURUL IWANA IZZATI
wana,,aq rindu kat ang,,hrap2 ang bace blog aku ni
WANA,,aku sayang ang !!!

ni pulak kawan baru aku
nama dia iza shahira,,aq pnggil dye iza
aq suka kawan ngan dye coz dye sporting,baik,dan sgala2 nye
dye skolah sama ngan aku,,smk,dato' kamaruddin
jadi aku ngan iza budak SEDAKA
nak add dye,,search nama ni STANZA SHA'EERA
iza ang baca lha blog ni
hrap2 ang suka
IZA,,aq sayang ang !!!

ni pun kawan baik aq,,nama dye fatin narlia azua
sdap x nama dye,,dye ni pandai jgak,,cantik plak tu
smpai sepupu aq ALIF tu pun suka kat dia
aq suka kawan ngan dia sbab dia baik,,comey 
dan sgala2 nye,,dye skolah sama ngan aq
smk.dato'kamaruddin,,kelas pun sama,,
nak add dye search nama ni kat facebook anda
LOVELORN GURLZ
fatin,,ang baca ar blog ni,,hrap2 ang suka 
FATIN,,aq sayang ang !!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*

okey,,nmpak x gmbar-gmbar kat atas tu,,itu la kawan-kawan aku,,IWANA tu aq kawan ngan dye
masa aq tadika lagi,,hahaha,,lama kot,,iza tu aku kenal dye masa aq form 1,,fatin pun sama
aq kenal fatin masa form 1 jgak,,tak nak membebel pnjang
just nak ckap prkataan ni,,I LOVE YOU WANA,IZA,FATIN,
coz dah jadi kawan baik and kawan sejati aq
AKU SAYANG KORANG !!!

giler-giler with my cousin






nmpak tak gambar kat atas tu,,that my cousin
gmbar-gmbar ni tngkap masa my bufday,,mcam ni kalau kebosanan melanda kitorang
tngkap gmbar bnyak-bnyak lpas tu masuk dlam facebook
tapi gmbar kat sini sikit sngat,,nak tgok gmbar bnyak lagi
korang cari kat facebook,,korang ade facebook,,kalau x de tu cepat-cepat lha buat,,kalau nak tgok gmbar kami ni
cari ar facebook sy,,search kat situ my name UMI AFIQAH (SACHIKO MINAMINASHI)
lpas tu add la sy,,sy akan sntiasa approve,,kalau dah approve tu tegur-tegur la,,jngan sombong-sombong pulak
coz kat dlam facebook sy lagi bnyak gmbar-gmbar yg kitorang tngkap
x bnyak sngat,,nak tgok bnyak lagi cari facebook sepupu sy,, cari je kat facebook nama sye,search nama ni ROJI WAJIDA,,coz dye la tngkap gmbar kitorang,,lpas tu dye upload dlam facebook dye,,sy hnya mncuri gmbar dye je,,lpas tu buat album
comey x sy??eiii,,gediknye,,hahah peduli hape aku nak gedik ke tak,,ini blog aku kan??bukan blog korang kan,,hahah
kalau dah baca tu follow la skali blog ni,,coz buat penat je aku taip,,kalau x de blog,,boleh like blog aku ni,,itu pun dah membuatkan aku sronok

itu je la aku nak cerita,,coz aku nak cerita bnda lain plak
bye-bye :)

Friday, 21 October 2011


kami berdua



roji wajida (cousin)


umi afiqah (me)


nmpak x gmbar kat atas tu
itu sy ngan my cousin (roji wajida)
hari tu sy ngan roji prgi taman tasik,,then
kitorang tngkap gmbar
ni la gmbar2 yg kitorang tngkap
comey x kami,,hahaha
prasan meyh
kami brdua mmang rpat pun
prgi skolah same2
jngan ade plak ade org jeles psal kami nie
kami mmang rpat pun,,sjak kami kecik lagi
jadi x de sape yg boleh pisahkan kami
rmai org yg anggap sy ngan dia ni kwan
sy ngan dia ni BUKAN kwan,,but kami brdua ni COUSIN
siap ade page lagi nk tgok page tu
cari je kat facebook
roji wajida & umi afiqah
itu la page kami
klau nk like,,like la,x pksa pun
klau x nk like brambus je dari situ
okey,,itu je nak crita,,coz dah lame x update blog ni
bye semua..:)