Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Tuesday, 29 November 2011

kaki LIKE


haha,,mcam ni lha bila demam like,,habis status aq diorang nak like ,, afika shahira ngan aliff khuzairi nieyh mmang kaki like pun ,, tapi x pe ,, aq boleh like status diorang balik..hahaha,,tapi kan best jgak like status org nieyh,,like nieyh dah mcam hobi kita tahu ,, haha,,malas lha nk taip pnjang2 ,, bukannye org baca pun
 bye-2

Sunday, 20 November 2011

kak efaa nasri




comel x akak ni ?? of course lha dye comelkan..sy suka tgok mata dye,,mata dye bulat giler..kalau dye tak pakai contect lens pun,,sy tahu mata dye ni bulat,,betul tak kak efaa ?? dye cantikkan,,
sy suka dye,,coz dye comel sngat-sngat,,dah ar putih,,geram sy tgok dye,,nama pnuh dye nurul afifah bt. mohd nasri..dye ni form 5 tahu,,nak kenal dye??,,add lha dye dkat facebook,,msti dye confirm,,sbab kak efaa ni suka ade org kawan ngan dye..kak efaa,,sy suka mata akak..and sy suka bila akak snyum :) ..cute gitu :P

k.dah,,itu je lha nak cite..bye-bye

Saturday, 19 November 2011

greyson chance





gmbar-gmbar kat atas ni gmbar greyson chance,,dye comel kan,,sy minat giler ngan dye,,nama dye mlonjak naik biler org2 lain tngok dye nyanyi dkat youtube,,sy lbih suke dye drpd justin bieber,,haaha,,umur dye baru 14 tahun,,walaweyhh,,hbat kot,,baru 14 tahun dah famous dah,,sama ngan najwa latif,,

ni antara gmbar-gmbar dye,,sy ambik kat google je pun
mr.google,,sorry curik gmbar kamu
hahaha :)

k.dah,,nnti nak crita pasal najwa latif pulak
bye-bye warga-warga blog

kalau anda baca blog sy ni,,anda budak pling comey !!

Friday, 18 November 2011

Love You Like A Love Song ~ Selena Gomez

It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best of ‘em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are… I want you to know baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I love you…like a love song…

Tuesday, 15 November 2011

my necklace

okey,,hari ni aq nak cerita sikit,,tadi balik tadi aq dpat rntai,,spupu aq belikan,,tapi guna duit aq lha,,
haha trukkan dye,,skit pun dye tak guna duit dye,,itu dah lemak dah ar kan,,iye ar bukkannye nak kongsi duit
guna duit aq je lha nak beli rntai,,tapi nasib lha hari ni aq baik skit,,gune je lha duit aq,,kira halal je lha jida ooii
arghhh,,kmbali ke topik balik la,,spupu aq dye beli rantai tu untuk kita 2 org je,,haha,,romantik x kami,,
haha,,rantai tu cntik kot,,tapi lupa nk upload,,nnti sy upload,,tgok lha spuas-puas hati korang yaw,,bye

okey ni gmbar2 yg sy jnji hari tu







okey,,ni antara gmbar rntai aq,,rntai ni cantikkan?
of coz la cntikkan,,rntai aq,,haha

tgok la gmbar ni puas2,,jgn usha lama2 sngat,,haha

k,dah bye

Monday, 7 November 2011

cuti sekolah




okey,,cuti sekolah dah nak mnjelang,,hahah,,tapi cuti-cuti sekolah ni,,bukannye prgi mane pun
dduk kat rumah je,,bosan plak tu,,haha,,tapi best la jugak cuti skolah ni,,coz boleh bngun lmbat,,
sbab kan cuti skolah,,x pyah bngun awal-awal,,hahaha,,kerja dia nak bngun lmbat je..:P
haha,,lntak la,,peduli ape aku,,wekkk,,hahaha..boleh giler aq ckap ngan blog ni,,btw aq ni baru form 1
tahun dpan aq dah form 2,,dah besar aq ni,,tapi prangai mcam budak kecik,,hahaha,,bnyak merepek aq ni
kmbali ke topik asal balik,,cuti sekolah ni,,my family x rancang prgi mane2 pun,,dduk kat rumah je,,
bosan ar dduk kat rumah je terus,,nak jugak prgi jalan mane2,,haha,,ingat ade duit ke nak prgi jalan- jalan
duit pun x de,,hahaha,,dduk kat rumah pun x bosan jugak,,nak tahu sebab ape?? sbab kat rumah aq boleh
online facebook,,twitter,,update blog ksayangan aq ni,,hahaha,,dah ar,,malas ar nak cite lagi,,idea pun dah x de nak taip kat blog ni,,okey lha
*
*
*
*
bye-bye

selamat hari raya aidiladha..:)


okey,,raya haji pun dah nak dekat,,di sini saya nak mngucapkan selamat hari raya aidiladha
 kepada semua umat islam,,x kira tua dan muda,,tapikan,,hari raya aidiladha x meriah sngat,,
brbeza dari hari raya aidilfitri,,mungkin hari raya aidilfitri smbut sbulan kot,,hahah
btw..saya nak mngucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..

Wednesday, 2 November 2011

keburukan pakai contact lens

org yg pakai contact lens ni msti ingat biler pakai contact lens ni je msti mata jadi cantik kan,,
tapi contact lens ni ade kburukkannye,,
korang mesti tak tahu kan ape keburukan pakai benda ni??kalau tak tahu meh sini sy nak cerita sikit
sbenarnye kan,,kalau kita pakai contact lens ni kan,,mata kita akan rosak,,kalau korang x caye prgi ar cari kat google,,x de masa sy nak tipu,,korang tak boleh berada di tempat haba yg trlalu panas,,contohnye,,mmakai kanta sentuh (contact lens) semasa sedang membakar BBQ dan sebagainya..org yg pakai contact lens ni mungkin akan buta buat SELAMA-LAMANYA,,,ini kerana kanta sentuh diperbuat drpada plastik,,
kalau korang pakai contect lens ni,,mata korang akan rosak sperti gmbar di atas,,
kalau korang nak buta sangat pakai la contact lens ni,,hahah,,gurau-gurau je,,jadi kalau x nak buta x pyah pakai contact lens,,bukannye nak mmaksa korang..kalau korang nak pakai,,pakai ar,,biar mata korang tu buta,,:)
ini peringatan dari sy,,sngaja tulis kat blog,,

bye-bye,,