Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Wednesday, 2 November 2011

keburukan pakai contact lens

org yg pakai contact lens ni msti ingat biler pakai contact lens ni je msti mata jadi cantik kan,,
tapi contact lens ni ade kburukkannye,,
korang mesti tak tahu kan ape keburukan pakai benda ni??kalau tak tahu meh sini sy nak cerita sikit
sbenarnye kan,,kalau kita pakai contact lens ni kan,,mata kita akan rosak,,kalau korang x caye prgi ar cari kat google,,x de masa sy nak tipu,,korang tak boleh berada di tempat haba yg trlalu panas,,contohnye,,mmakai kanta sentuh (contact lens) semasa sedang membakar BBQ dan sebagainya..org yg pakai contact lens ni mungkin akan buta buat SELAMA-LAMANYA,,,ini kerana kanta sentuh diperbuat drpada plastik,,
kalau korang pakai contect lens ni,,mata korang akan rosak sperti gmbar di atas,,
kalau korang nak buta sangat pakai la contact lens ni,,hahah,,gurau-gurau je,,jadi kalau x nak buta x pyah pakai contact lens,,bukannye nak mmaksa korang..kalau korang nak pakai,,pakai ar,,biar mata korang tu buta,,:)
ini peringatan dari sy,,sngaja tulis kat blog,,

bye-bye,,

No comments:

Post a Comment