Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Saturday, 17 December 2011

S.A.H.A.B.A.T


hello..holla..haha..hari nie aq nak cite sikit.. nie kawan/sepupu/jiran..nak tahu x biler sepupu sy x de..sy selalu giler main ngan dia..sy rapat ngan dia sejak umur sy 3 tahun lagi..lama kan ??
haha..mmang lama pun..btw meh sini sy nak mmperknalkan dia dkat anda semua..nama dia MUHAMMAD ALIFF B. KHUZAIRI..hahah tercaps lock nama dia pulak..haha lntak lha..dia nie skolah dkat smk bukit jana..tapi kan dia nie di kira kawan special sy lha..sbab kbanyakkan kwan skolah rndah sy yg laki2..dia nie yg sy paling rapat..kan aliff kan ?? hahaha..dulu time kecik2 dulu,,biler kami bosan..kami slalu giler main kejar2 haha..entah ape2 kan ?? hahah..tapi skarang nie..kami da x main kejar2 da pun..kitorang slalu je main badminton biler ptg2..nie baru nmpak mcam budak besar kan ?? korang nak add dye..ni nama dye ALIFF KHUZAIRI..add lha dia dkat facebook :)

Tuesday, 29 November 2011

kaki LIKE


haha,,mcam ni lha bila demam like,,habis status aq diorang nak like ,, afika shahira ngan aliff khuzairi nieyh mmang kaki like pun ,, tapi x pe ,, aq boleh like status diorang balik..hahaha,,tapi kan best jgak like status org nieyh,,like nieyh dah mcam hobi kita tahu ,, haha,,malas lha nk taip pnjang2 ,, bukannye org baca pun
 bye-2

Sunday, 20 November 2011

kak efaa nasri




comel x akak ni ?? of course lha dye comelkan..sy suka tgok mata dye,,mata dye bulat giler..kalau dye tak pakai contect lens pun,,sy tahu mata dye ni bulat,,betul tak kak efaa ?? dye cantikkan,,
sy suka dye,,coz dye comel sngat-sngat,,dah ar putih,,geram sy tgok dye,,nama pnuh dye nurul afifah bt. mohd nasri..dye ni form 5 tahu,,nak kenal dye??,,add lha dye dkat facebook,,msti dye confirm,,sbab kak efaa ni suka ade org kawan ngan dye..kak efaa,,sy suka mata akak..and sy suka bila akak snyum :) ..cute gitu :P

k.dah,,itu je lha nak cite..bye-bye

Saturday, 19 November 2011

greyson chance





gmbar-gmbar kat atas ni gmbar greyson chance,,dye comel kan,,sy minat giler ngan dye,,nama dye mlonjak naik biler org2 lain tngok dye nyanyi dkat youtube,,sy lbih suke dye drpd justin bieber,,haaha,,umur dye baru 14 tahun,,walaweyhh,,hbat kot,,baru 14 tahun dah famous dah,,sama ngan najwa latif,,

ni antara gmbar-gmbar dye,,sy ambik kat google je pun
mr.google,,sorry curik gmbar kamu
hahaha :)

k.dah,,nnti nak crita pasal najwa latif pulak
bye-bye warga-warga blog

kalau anda baca blog sy ni,,anda budak pling comey !!

Friday, 18 November 2011

Love You Like A Love Song ~ Selena Gomez

It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best of ‘em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hyptonized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are… I want you to know baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hittin’ re-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I love you…like a love song…

Tuesday, 15 November 2011

my necklace

okey,,hari ni aq nak cerita sikit,,tadi balik tadi aq dpat rntai,,spupu aq belikan,,tapi guna duit aq lha,,
haha trukkan dye,,skit pun dye tak guna duit dye,,itu dah lemak dah ar kan,,iye ar bukkannye nak kongsi duit
guna duit aq je lha nak beli rntai,,tapi nasib lha hari ni aq baik skit,,gune je lha duit aq,,kira halal je lha jida ooii
arghhh,,kmbali ke topik balik la,,spupu aq dye beli rantai tu untuk kita 2 org je,,haha,,romantik x kami,,
haha,,rantai tu cntik kot,,tapi lupa nk upload,,nnti sy upload,,tgok lha spuas-puas hati korang yaw,,bye

okey ni gmbar2 yg sy jnji hari tu







okey,,ni antara gmbar rntai aq,,rntai ni cantikkan?
of coz la cntikkan,,rntai aq,,haha

tgok la gmbar ni puas2,,jgn usha lama2 sngat,,haha

k,dah bye

Monday, 7 November 2011

cuti sekolah




okey,,cuti sekolah dah nak mnjelang,,hahah,,tapi cuti-cuti sekolah ni,,bukannye prgi mane pun
dduk kat rumah je,,bosan plak tu,,haha,,tapi best la jugak cuti skolah ni,,coz boleh bngun lmbat,,
sbab kan cuti skolah,,x pyah bngun awal-awal,,hahaha,,kerja dia nak bngun lmbat je..:P
haha,,lntak la,,peduli ape aku,,wekkk,,hahaha..boleh giler aq ckap ngan blog ni,,btw aq ni baru form 1
tahun dpan aq dah form 2,,dah besar aq ni,,tapi prangai mcam budak kecik,,hahaha,,bnyak merepek aq ni
kmbali ke topik asal balik,,cuti sekolah ni,,my family x rancang prgi mane2 pun,,dduk kat rumah je,,
bosan ar dduk kat rumah je terus,,nak jugak prgi jalan mane2,,haha,,ingat ade duit ke nak prgi jalan- jalan
duit pun x de,,hahaha,,dduk kat rumah pun x bosan jugak,,nak tahu sebab ape?? sbab kat rumah aq boleh
online facebook,,twitter,,update blog ksayangan aq ni,,hahaha,,dah ar,,malas ar nak cite lagi,,idea pun dah x de nak taip kat blog ni,,okey lha
*
*
*
*
bye-bye

selamat hari raya aidiladha..:)


okey,,raya haji pun dah nak dekat,,di sini saya nak mngucapkan selamat hari raya aidiladha
 kepada semua umat islam,,x kira tua dan muda,,tapikan,,hari raya aidiladha x meriah sngat,,
brbeza dari hari raya aidilfitri,,mungkin hari raya aidilfitri smbut sbulan kot,,hahah
btw..saya nak mngucap SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..

Wednesday, 2 November 2011

keburukan pakai contact lens

org yg pakai contact lens ni msti ingat biler pakai contact lens ni je msti mata jadi cantik kan,,
tapi contact lens ni ade kburukkannye,,
korang mesti tak tahu kan ape keburukan pakai benda ni??kalau tak tahu meh sini sy nak cerita sikit
sbenarnye kan,,kalau kita pakai contact lens ni kan,,mata kita akan rosak,,kalau korang x caye prgi ar cari kat google,,x de masa sy nak tipu,,korang tak boleh berada di tempat haba yg trlalu panas,,contohnye,,mmakai kanta sentuh (contact lens) semasa sedang membakar BBQ dan sebagainya..org yg pakai contact lens ni mungkin akan buta buat SELAMA-LAMANYA,,,ini kerana kanta sentuh diperbuat drpada plastik,,
kalau korang pakai contect lens ni,,mata korang akan rosak sperti gmbar di atas,,
kalau korang nak buta sangat pakai la contact lens ni,,hahah,,gurau-gurau je,,jadi kalau x nak buta x pyah pakai contact lens,,bukannye nak mmaksa korang..kalau korang nak pakai,,pakai ar,,biar mata korang tu buta,,:)
ini peringatan dari sy,,sngaja tulis kat blog,,

bye-bye,,

Sunday, 30 October 2011

kisah nobita dan sizuka

Di suatu malam depan panggung wayang…


Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka :  Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!
Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? 

Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? 

Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah…awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? 

Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy ke arah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram…sehinggalah nobita mula meluah perasaan…

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi…awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan…kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ……

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]


Saturday, 29 October 2011

happy birthday sarah !!!

nampak tak budak kecik kat atas ni,,
ni anak saudara sy,,nama dye izni nurqaisarah
btw,,hari ni hari jadi dye,, yg ke 3,,dah besar dah anak saudara aku ni
x nak membebel panjang,,just nak wish ni kat dye,,
happy bufday budak comey,,moga panjang umur and murah rezeki
i love you sarah,,x nak nakal-nakal

Friday, 28 October 2011

my beloved cousin


ni my cousin,,
nama dye afika shahira bt zainudin,,dye baik,,
sy suka ade cousin macam dye,,blog sy cute-cute ni dye lha yg buat
sbab sy x pandai sngat pasal brblog ni,,dye comeykan,,
btw,,sayang syg dye sngat-sngat,,nak add dye kat facebook
search nama ni AFIKA SHAHIRA (ZAKWAN KHAIRUDDIN)
ika,,bukak ar blog ni,,sbab umi buat blog pasal ika..:)

ok,,itu je lha,,bye-bye

Thursday, 27 October 2011

faten fadzeil


cantik tak??
nama dye fatin noor hafiza,,tapi sy pnggil dy dgan pnggilan kak faten
dye dah mcam kakak angkat sy,,sy syang sngat kat dye
sy ngan dye skolah kat smk dato'kamaruddin..
sy mula kenal dye,,masa sy form 1,,dye pulak form 2,,dye jadi pngawas skolah,,
dye dduk kat kelas 2PE1,,sbab tu sy pnggil dye kak faten,sy suka kenal ngan dye coz,,
dye baik,,x sombong,,and dye jugak comey,,dye ramai peminat,,ramai orang suka kat dye
sy pun suka kat dye <3,,haha,,nak add dye kat facebook,,search nama ni
FATEN FADZEIL,,kak faten,,baca lha blog ni,,coz sy buat blog pasal akak,,
kak faten,,sy syang akak

roji wajida my twins



roji wajida,,ni cousin sy,,sy syg sngat kat dye,,coz kalau aq dalam kesusahan, dye lha yg ade di samping aq,,
and dye lha tmpat aq mengadu,,tapi skarang dye balik sabak,,aq ngan dye mmang rapat,,macam twins kan kitorang,,hahaha

dah ar,,itu je lha yg nak cerita,,bye-bye

romance kuingin kamu with lyric


Wednesday, 26 October 2011

my beloved friends

comey x?
ni lha kawan rapat aku time aku skolah rendah
dye ni pandai,,comey..cntik
hahaha,,nama dye nurul iwana izzati
tapi aku pnggil dye wana,,dye dah x skolah sama ngan aku dah
coz dye skolah SERATAS kat taiping
tapi skarang aq dah x jampa dia dah..
coz dye skolah lain,,aq skolah lain
smpai skarang aku rindu lagi kat dye
dye ni baik,,aq suka kawan ngan dye
nak add dye search nama ni
NURUL IWANA IZZATI
wana,,aq rindu kat ang,,hrap2 ang bace blog aku ni
WANA,,aku sayang ang !!!

ni pulak kawan baru aku
nama dia iza shahira,,aq pnggil dye iza
aq suka kawan ngan dye coz dye sporting,baik,dan sgala2 nye
dye skolah sama ngan aku,,smk,dato' kamaruddin
jadi aku ngan iza budak SEDAKA
nak add dye,,search nama ni STANZA SHA'EERA
iza ang baca lha blog ni
hrap2 ang suka
IZA,,aq sayang ang !!!

ni pun kawan baik aq,,nama dye fatin narlia azua
sdap x nama dye,,dye ni pandai jgak,,cantik plak tu
smpai sepupu aq ALIF tu pun suka kat dia
aq suka kawan ngan dia sbab dia baik,,comey 
dan sgala2 nye,,dye skolah sama ngan aq
smk.dato'kamaruddin,,kelas pun sama,,
nak add dye search nama ni kat facebook anda
LOVELORN GURLZ
fatin,,ang baca ar blog ni,,hrap2 ang suka 
FATIN,,aq sayang ang !!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*

okey,,nmpak x gmbar-gmbar kat atas tu,,itu la kawan-kawan aku,,IWANA tu aq kawan ngan dye
masa aq tadika lagi,,hahaha,,lama kot,,iza tu aku kenal dye masa aq form 1,,fatin pun sama
aq kenal fatin masa form 1 jgak,,tak nak membebel pnjang
just nak ckap prkataan ni,,I LOVE YOU WANA,IZA,FATIN,
coz dah jadi kawan baik and kawan sejati aq
AKU SAYANG KORANG !!!

giler-giler with my cousin






nmpak tak gambar kat atas tu,,that my cousin
gmbar-gmbar ni tngkap masa my bufday,,mcam ni kalau kebosanan melanda kitorang
tngkap gmbar bnyak-bnyak lpas tu masuk dlam facebook
tapi gmbar kat sini sikit sngat,,nak tgok gmbar bnyak lagi
korang cari kat facebook,,korang ade facebook,,kalau x de tu cepat-cepat lha buat,,kalau nak tgok gmbar kami ni
cari ar facebook sy,,search kat situ my name UMI AFIQAH (SACHIKO MINAMINASHI)
lpas tu add la sy,,sy akan sntiasa approve,,kalau dah approve tu tegur-tegur la,,jngan sombong-sombong pulak
coz kat dlam facebook sy lagi bnyak gmbar-gmbar yg kitorang tngkap
x bnyak sngat,,nak tgok bnyak lagi cari facebook sepupu sy,, cari je kat facebook nama sye,search nama ni ROJI WAJIDA,,coz dye la tngkap gmbar kitorang,,lpas tu dye upload dlam facebook dye,,sy hnya mncuri gmbar dye je,,lpas tu buat album
comey x sy??eiii,,gediknye,,hahah peduli hape aku nak gedik ke tak,,ini blog aku kan??bukan blog korang kan,,hahah
kalau dah baca tu follow la skali blog ni,,coz buat penat je aku taip,,kalau x de blog,,boleh like blog aku ni,,itu pun dah membuatkan aku sronok

itu je la aku nak cerita,,coz aku nak cerita bnda lain plak
bye-bye :)

Friday, 21 October 2011


kami berdua



roji wajida (cousin)


umi afiqah (me)


nmpak x gmbar kat atas tu
itu sy ngan my cousin (roji wajida)
hari tu sy ngan roji prgi taman tasik,,then
kitorang tngkap gmbar
ni la gmbar2 yg kitorang tngkap
comey x kami,,hahaha
prasan meyh
kami brdua mmang rpat pun
prgi skolah same2
jngan ade plak ade org jeles psal kami nie
kami mmang rpat pun,,sjak kami kecik lagi
jadi x de sape yg boleh pisahkan kami
rmai org yg anggap sy ngan dia ni kwan
sy ngan dia ni BUKAN kwan,,but kami brdua ni COUSIN
siap ade page lagi nk tgok page tu
cari je kat facebook
roji wajida & umi afiqah
itu la page kami
klau nk like,,like la,x pksa pun
klau x nk like brambus je dari situ
okey,,itu je nak crita,,coz dah lame x update blog ni
bye semua..:)


Sunday, 25 September 2011

taman tasik kamunting

hari tu aq prgi jlan2 ngan spupu aq,,lpas tu kiteorang prgi taman tasik kamunting,,best giler prgi saner,,rase mcam nk je prgi lagi,,nk tahu sbab ape?sbab taman yg aq prgi tu lagi best dari taman tasik taiping,,klau korang x caye,,try prgi tgok,msti best,,sbab boring kot asyik prgi taman tasik taiping,,nk jgak prgi taman tasik kamunting,,sbab ape aq rase best prgi taman tasik tu?mmang la baru first time prgi taman tu..hahahaha,,nnti borink jgak prgi saner..hahaha..jom tgok gmbar taman tu nak




ni la taman tasik kamunting,,cntikkan..

G-SHOCK


jam ni cntikkan,,rmai org minat jam ni,,aq pun mnat gak kat jam ni,,coz jam ni famous,,spupu aq pkai jam ni jgak,,tapi aq x beli jam ni,,dorang ckp jam ni mahal,,x mmpu aq nk beli,,aq nk kmpul duit dulu baru aq beli,,

Saturday, 24 September 2011

d'masiv-cinta ini membunuhku

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

[#:]
Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/d/dmasiv/cinta_ini_membunuhku.html ]
[Reff:]
Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.

[#] ~~ [Reff]

[Interlude]

[Reff]

Woo... Hu~u... Haa...
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.


who says-selena gomez


I wouldn't wanna be anybody else, hey
You made me insecure, to me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough

I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whitin' out the the truth

It's like the work of art
That never get to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on
[. From: http://www.elyrics.net/read/s/selena-gomez-lyrics/who-says-lyrics.html .]

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me

Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said?
Would you tell me who said that, yeah
Who said

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?



hingga akhir waktu



mesti ramai org yg tgok cite ni kan
and msti ramai org yg sakit hati tgok cite ni kan
klau nk tahu sy pun sakit hati tgok cite ni
entah ape2 tah,,suke hati kania je,ckap galang yg rogol dia..
sbenarnye yg rogol dia tu aditya,,kania ni mmang entah ape2
sdap2 je dia tduh galang yg rogol dia
nsib baik cite ni dah nak tamat,,
hahahaha,,ckp cite ni x best,, tapi tgok jgak,,entah ape2 tah aq ni..hahahaha

tak suke ciri2 ni

x perfact
bajet bagus
berlagak
sombong
bajet pandai

x suke sangat ciri2 ni,,entah ape2 tah..

auburn-all about him

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

Well, had him shooting for me like a ball team
Every guy was a knock out, Don King
But none of 'em had smarts, that's my thing
It's not enough to have balls, Spalding, ha
One day by Starbucks
I bumped into a guy rocking black Chucks
He said "Excuse me, beautiful," I said, "Aww, shucks"
And then he asked, "Well, ay, wanna grab lunch?"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

And I swear what we have is just super cool
The way he's always in my head like a Bluetooth
I got a text from him, he said come through
Told me that he wants to kick it, Kung Fu
Don't do nothing much at all
Just we and his boys watching football
He asked for a kiss (Muah) So I gave him two
He said, "Well, thank you, baby," I said, "You're welcome, boo"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

No, I don't need no fancy cars
And I don't need no diamond rings
My baby is all I need and more
'Cause I don't need those extra things

It's not about you (Oh-oh-oh-oh) (It's not about you)
It's not about them (Oh-oh-oh-oh) (It's not about them)
It's all about me (Oh-oh-oh-oh) (It's all about me)
And it's all about him (Oh-oh-oh-oh) (It's all about him)

Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Said it's all about him, yeah

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) And we don't give a dang, dang, dang
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you, boy
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) 






Wednesday, 21 September 2011

cinta muka buku


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Friday, 9 September 2011

my school

.nak tgok pic skolah sy x..??



sekolah rendah
sk.ulu sepetang
2004-2010



sekolah menengah
smk.dato' kamaruddin
2011

this is my school,,i love my school very much
smile :)

sk.ulu sepetang <3 smk.dato' kamaruddin


budak bnyak ckap




QaIsArAh

kat atas ni ade gmbr bdak kan??ermm,,sbenarnye ni ank buah sy,,nama dia izni nurqaisarah..umur dia baru 2 tahun lebih,,tapi dah pndai ckp mcam2 dah,, mcam org bsar je kan..dia ade adik izni nurmadhihah..tapi antara dia ngan adik dia..dia la yg bnyk ckp..kalah aq,,hahahaha,,nk tgok pic dia x??hnye tgok kat atas,,:)