Selamat Datang Ke Blog Umi Afiqah, tinggalkan jejak anda di blog saya. Kalau dah baca, follow jugak yeww. I love you crush !

Sunday, 25 September 2011

taman tasik kamunting

hari tu aq prgi jlan2 ngan spupu aq,,lpas tu kiteorang prgi taman tasik kamunting,,best giler prgi saner,,rase mcam nk je prgi lagi,,nk tahu sbab ape?sbab taman yg aq prgi tu lagi best dari taman tasik taiping,,klau korang x caye,,try prgi tgok,msti best,,sbab boring kot asyik prgi taman tasik taiping,,nk jgak prgi taman tasik kamunting,,sbab ape aq rase best prgi taman tasik tu?mmang la baru first time prgi taman tu..hahahaha,,nnti borink jgak prgi saner..hahaha..jom tgok gmbar taman tu nak




ni la taman tasik kamunting,,cntikkan..

G-SHOCK


jam ni cntikkan,,rmai org minat jam ni,,aq pun mnat gak kat jam ni,,coz jam ni famous,,spupu aq pkai jam ni jgak,,tapi aq x beli jam ni,,dorang ckp jam ni mahal,,x mmpu aq nk beli,,aq nk kmpul duit dulu baru aq beli,,

Saturday, 24 September 2011

d'masiv-cinta ini membunuhku

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

[#:]
Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/d/dmasiv/cinta_ini_membunuhku.html ]
[Reff:]
Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.

[#] ~~ [Reff]

[Interlude]

[Reff]

Woo... Hu~u... Haa...
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.


who says-selena gomez


I wouldn't wanna be anybody else, hey
You made me insecure, to me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough

I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whitin' out the the truth

It's like the work of art
That never get to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on
[. From: http://www.elyrics.net/read/s/selena-gomez-lyrics/who-says-lyrics.html .]

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me

Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said?
Would you tell me who said that, yeah
Who said

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?



hingga akhir waktu



mesti ramai org yg tgok cite ni kan
and msti ramai org yg sakit hati tgok cite ni kan
klau nk tahu sy pun sakit hati tgok cite ni
entah ape2 tah,,suke hati kania je,ckap galang yg rogol dia..
sbenarnye yg rogol dia tu aditya,,kania ni mmang entah ape2
sdap2 je dia tduh galang yg rogol dia
nsib baik cite ni dah nak tamat,,
hahahaha,,ckp cite ni x best,, tapi tgok jgak,,entah ape2 tah aq ni..hahahaha

tak suke ciri2 ni

x perfact
bajet bagus
berlagak
sombong
bajet pandai

x suke sangat ciri2 ni,,entah ape2 tah..

auburn-all about him

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

Well, had him shooting for me like a ball team
Every guy was a knock out, Don King
But none of 'em had smarts, that's my thing
It's not enough to have balls, Spalding, ha
One day by Starbucks
I bumped into a guy rocking black Chucks
He said "Excuse me, beautiful," I said, "Aww, shucks"
And then he asked, "Well, ay, wanna grab lunch?"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

And I swear what we have is just super cool
The way he's always in my head like a Bluetooth
I got a text from him, he said come through
Told me that he wants to kick it, Kung Fu
Don't do nothing much at all
Just we and his boys watching football
He asked for a kiss (Muah) So I gave him two
He said, "Well, thank you, baby," I said, "You're welcome, boo"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

No, I don't need no fancy cars
And I don't need no diamond rings
My baby is all I need and more
'Cause I don't need those extra things

It's not about you (Oh-oh-oh-oh) (It's not about you)
It's not about them (Oh-oh-oh-oh) (It's not about them)
It's all about me (Oh-oh-oh-oh) (It's all about me)
And it's all about him (Oh-oh-oh-oh) (It's all about him)

Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Said it's all about him, yeah

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) And we don't give a dang, dang, dang
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you, boy
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) 






Wednesday, 21 September 2011

cinta muka buku


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Friday, 9 September 2011

my school

.nak tgok pic skolah sy x..??



sekolah rendah
sk.ulu sepetang
2004-2010



sekolah menengah
smk.dato' kamaruddin
2011

this is my school,,i love my school very much
smile :)

sk.ulu sepetang <3 smk.dato' kamaruddin


budak bnyak ckap




QaIsArAh

kat atas ni ade gmbr bdak kan??ermm,,sbenarnye ni ank buah sy,,nama dia izni nurqaisarah..umur dia baru 2 tahun lebih,,tapi dah pndai ckp mcam2 dah,, mcam org bsar je kan..dia ade adik izni nurmadhihah..tapi antara dia ngan adik dia..dia la yg bnyk ckp..kalah aq,,hahahaha,,nk tgok pic dia x??hnye tgok kat atas,,:)

~ me umi afiqah ~


that me umi afiqah bt abdullah thani
~13 years old~
~smk.dato'kamaruddin~
~my bufday..16.10.1998~
~budark yg simple~
~x bnyak kerenah~


Thursday, 8 September 2011

kembar lisa surihani



lisa surihani





kimberly ryder

ni la kmbar lisa surihani tpi lisa ngan dia bkan nye adik-bradik pun,,tapi muka dia ni iras-iras muka lisa surihani je..nama dia kimberly ryder,,dia ni org indon,,takkan korang x tngok sinetron  kawin masal..dia ade brlakon dlam crita tu..watak dia dlam crita tu dia jadi riby..kkasih kepda rio (glenn alinskie)..hahaha..lntaklah tapi muka diorng ni nk dkat sama kan,,

bunkface..





ini my favourite band indie,,nama band ni BuNkFaCe...ahli-ahli band ni sam,,paan,,youk..yg sam ni abg kpd siti saleha,,yg brlakon crita nora elena,,yg jadi nora tu,,adik kpd sam ni la,,kmbali ke topik ni balik la,,crita bnda lain plak,,hahahahaha,,sam ni prnah couple ngan juliana evans,,tpi diorng ptus,,x tahu sbab ape diorng ptus,,skrang ni pun juliana evans tu kan rpat zizan..

selamat hari raya aidilfitri


selamat hari raya aidilfitri kpd smua umat-umat islam,,ampun dipinta maaf diberi..

lawak nama jepun


01. Yang pemarah – KEIJI CACIMAKI
02. Yang suka berjimat – SAYORI SUKAMURA
03. Yang bisu – KIETA TADASORA
04. Yang suka makan nasi – NANACHI KASIBANYA
05. Yang suka yang blues – APO NADIKATO
06. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI
07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA
08. Yang  sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI
09. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI
10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA
11. Yang tua – TARAGIGI PADANMUKA
12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI
13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI
14. Yang lembab – AYUMI SIPUTBABI
15. Yang suka makan tempe – TARATEMPE BOLEMATI

Wednesday, 7 September 2011

nikon DSLR my favourite..


I want this camera..who can give me this camera???mahal kot hrga camera ni,,bribu2 mane mmpu nak beli,,tapi sy nk sngat camera ni,,ermmm..dah bkan rezeki,,ishhh..ko ni umi ingat murah ke camera tu bribu2 plak tu,,lain la beringgit2.... hahahaha,,tapikan camera ni best,,klau kita tngkap bnda yg jauh2,,dy boleh fokus bagi dkat..sbab dah gune dah pun camera ni,,mase tu prgi ulu legong,,x de mase nk buat sbab tu mntak kat kkak ngan abg ipar aq,,nk cuba gune camera ni,,tapi lps gune tu rase mcam best je,,rase camera kkak aq tu mcam aq yg punye,,hhaahahaha..brangan je lebih,,bkan dpat pun camera,,k lah,,smpai sini je la aq nk crita psal kamera ni,,jage diri elok2 ye blog,,hahaha gilerw ckap ngan blog,,bkannye boleh ckp pun blog ni btw sy nk cngat ngan camera ni..:)

pujaan hati



Lirik Lagu Kangen Band Pujaan Hati Lyrics
hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan
* hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati
reff:
mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku
cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku
hei pujaan hati, pujaan hati
hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan
repeat *, reff

Tuesday, 6 September 2011

budak baru

hello everyone!! my name is umi afiqah,,you can call me umi or afiqah..klau nk cntik lagi..boleh pnggil sy afiqah,,sy ni seorng bdak yg pndiam dan periang,,sy x prnh lngsung sdih klau sdih pun skit2 je la and skejap je la sy sdih..wlaupun sy x pndai sngat psal blog2 ni...sy x mnunjuk2,,sy hrap,,lpas sy buat blog ni rmai la ye org yg follow sy..you follow me..me follow you back,,